Skip to main content

TORNA, ES MOU I S’ESCAMPA

FER MÚSICA NETA I EXPLICAR-LA TAL COM ÉS. CERCAR ELS ESPAIS ON PODER-LA SENTIR.
INCENTIVAR LA REUNIÓ AMB L’ESPECTADOR. BASTIR EMOCIONS...

Per tercer any consecutiu anunciem uns dies d’emocions i no tenim cap raó per dir-vos que no hi vingueu. Veniu. Veniu a sentir. Som els mateixos però no som mai iguals.

Enguany hem volgut visitar amics nostres, gent que ens estima i que estimem, però sense perdre el contacte amb el nostre món, vinculat del dret i del revés amb el Vinseum. Visitarem el Casino i anirem al seu Sam-Cafè, un dels fonaments històrics del Jazz a Vilafranca. També serem a El Forat del Pany, un local que ha lluitat i lluita per la música en directe. Tot un oracle per nosaltres.

No se’ns acut res més plaent i pertorbador alhora, que fer música.

Des de la primera edició que ens sentim enllaçats amb Òmnium Cultural de l’Alt Penedès. Enguany també els tenim al nostre costat, igual que l'Escola de Música Maria Dolors Calvet. I per molt que ens vulguem bons o molt bons, no podem deixar d’ajuntar-nos amb Els Millors Festivals, una connexió que enguany ens porta al món de la Marianne Brull, la musa dels improvisadors de Barcelona. Serà meravellós.

Però tot això seria ben poca cosa si no comptéssim amb aquests Cellers de proximitat que ens han de dur els seus Millors Vins, vins amb la mínima intervenció que ens oferiran a cada concert. Paret Seca, Celler La Salada, Mas Candí i Joan Rubió son la nostra connexió. Terra i música, connectades.

La vida artística del Cicle també es mou, i la lleugera sacsejada ens acosta molt a la història del Jazz a la Vila. Serà dilluns 22, vigília de Sant Jordi, al Sam-Cafè, quan presentarem el llibre ‘Round About Tete que Pere Pons ha escrit sobre la figura cada cop més emblemàtica d’en Tete Montoliu.

Dissabte 27 tindrem la visita de la Mar Serra, la compositora badalonina que ens durà el seu sextet al Vinseum, i divendres 26, a l’Auditori de l’Escola de Música, rebrem un pianista amb caràcter, en Tomàs Fosch en format trio. Dijous 25 serem a El Forat del Pany amb el quartet del Víctor Colomer que s'endinsarà en la música d'Ennio Morricone. Dimecres 24 tindrem la sessió d’improvisació lliure amb el trio Míriam Fèlix-Ángel Faraldo-Tom Chant i, per tancar el Cicle, diumenge 28 sentirem un dels noms importants del Jazz a casa nostra: el saxofonista basc Víctor De Diego en format Quartet, a l’hora del vermut al Cigró Bar, a la Plaça de l’Oli, on esperem trobar-nos tots i brindar perquè el 4rt NU sigui una realitat l’any vinent.

Acosteu-vos i sentiu la música. Acosteu-vos als Millors Vins i als Millors Festivals.