Skip to main content

MAR SERRA GRUP

27 Abril 2024 | 20h30

Auditori VINSEUM

Gabriel Amargant, saxos i clarinet
Lluna Aragón, violí
Bartolomeo Barenghi, guitarres
Mar Serra, piano, veu i composicions
Pau Lligadas, contrabaix
Joan Vidal, bateria

El Mar Serra Grup es va estrenar l’any 2011 amb el disc Opus I i edità el seu segon treball (I sempre demà) el 2019 obtenint la nominació als ‘Premios Min’ com a millor disc de jazz de l'any. El tercer ens el presentaran al JazzClub i està pensat per a un sextet que combina saxo amb clarinet i guitarra clàssica amb elèctrica, mantenint de fons el quartet amb piano i violí. De nom ‘Vivit’, el projecte ja ha passat per festivals com el Vijazz de Vilafranca, la sala Jamboree i l’Hora del Jazz a Barcelona a més de diversos auditoris d’arreu del país.

Vivit’ és una suite de peces que neix de la cerca de cançons populars del mediterrani. L'inici de cada peça és el record, la descripció sonora d'una "imatge" que després es transforma en so per mitjà de la banda de jazz. Així, d'una vivència concreta de la cultura mediterrània la compositora en treu el teixit de les composicions, tot cercant-hi una unitat sonora, temàtica i formal. Imatges que van d’una branca de pi al color de l’albergínia; de la força de la natura, que ens retorna el mal que li hem fet; de la vida i la mort quan venen del mar, i nosaltres som tan cecs i sords que no hi fem res; de la invisibilitat de la dona i l’oblit…

La sonoritat de ‘Vivit’ és essencialment mediterrània perquè en l’origen compositiu hi ha cançons d’arreu, de cants tradicionals de Bòsnia fins a cançons d’Israel, el Marroc i, també, tradicionals catalanes. Dins la varietat d’orígens hi ha una unitat harmònica i estilística, que podem encabir dins del jazz contemporani.

 CELLER CONVIDAT      logo mas candí   

 

AMB EL SUPORT DE     CataniesVia