Skip to main content

PREMI A L’ASSOCIACIONISME

06 Març 2024

Adrià Claramunt (esq.), directiu de l’AMJM, amb Ricard Parera i Roger Martínez, del Jazz Club Vilafranca . Fotografia: © Imma Casanellas

En un acte celebrat el passat 5 de març, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya ha lliurat al Jazz Club Vilafranca el Premi a l'Associacionisme.

A la Sala 3 del Jamboree Jazz de Barcelona, Ricard Parera i Roger Martínez, membres de la Junta del JazzClub, han rebut de mans de l’Adrià Claramunt, directiu de l’AMJM, la placa que ens distingeix per la nostra trajectòria dels darrers anys a l’hora d’organitzar concerts d’una manera continuada, fins i tot en els moments més durs de la pandèmia.

Tots els premiats. Foto © Olivier Adell

El Jazz Club Vilafranca actual va ser fundat el 17 de febrer del 2006, tanmateix, Vilafranca i el Jazz tenen una història en comú que comença als anys 30 del segle passat. En concret, el 20 de desembre del 1935 es feia realitat el primer Hot Club Vilafranca, una associació pionera per la que tenim un respecte quasi religiós, i ens en sentim hereus. La història és llarga i intermitent en el decurs del S.XX, però acaba generant l’Entitat que avui som.

La directiva actual porta cinc anys al capdavant i organitza un concert al mes. Les darreres dues temporades també ha organitzat un petit festival anomenat NU - Cicle de Música i Vins Nus que l’any passat va programar cinc concerts, combinant música sense amplificació i tastos dels anomenats ‘vins naturals’, amb la intenció que públic i músics se sentin ben a prop l’un de l’altre.