Skip to main content

JORDI ROSSY TRIO

23 Desembre 2023 |

Auditori VINSEUM

Bill McHenry, saxo tenor i bateria
Jordi Rossy, vibràfon i bateria
Masa Kamaguchi, contrabaix

El barceloní Jordi Rossy és el músic de jazz català amb més projecció internacional, i un dels bateries més influents de la seva generació. Només amb els seus més de 180 enregistraments com a sideman, al costat d’una llarga llista de solistes de primeríssim nivell, i amb les seves gires acompanyant figures com Charlie Haden, Wayne Shorter, Lee Konitz, Carla Bley o Joe Lovano, ja ens podem fer una idea de quin extraordinari músic tindrem al davant.

A més del seu treball com a bateria, Jordi Rossy té veu pròpia amb el vibràfon, la marimba i el piano, i un so únic com a compositor i líder de banda. Això ha fet que d’ençà del seu primer disc l'any 2006, hagi gravat més de 30 àlbums com a líder o co-líder.

Del 2020 ençà, en Jordi Rossy resideix a Basilea (Suïssa), on és professor de la Universitat de Ciències Aplicades i Arts. En el seu vessant didàctic també destaca el Begues Jazz Camp que organitza tots els estius en aquesta vila del Baix Llobregat. Per això diu que les vacances de Nadal sempre són una bona ocasió per a tornar a casa, i reprendre connexions amb músics de l'escena catalana actual, amb els que hi té una connexió profunda. I al JazzClub ho hem volgut aprofitar!

Bill i Masa són dos companys de generació del Jordi. Tots tres músics tenen una enorme complicitat i un sentit de l'aventura força salvatge, cosa que els proporciona una gran tranquil·litat i, alhora, un gust pel risc i la sorpresa. El seu tarannà els porta a no resignar-se davant de territoris convencionals sense fer-se preguntes incòmodes. Serà una conversa entre veterans que es coneixen de fa dècades.

No cal dir que és un dels millors trios d’improvisadors que es poden tenir per aquestes contrades. Bill i Masa viuen a Catalunya i en Jordi també, tot i que passa bona part de l’any de gira, o a Basilea donant classes. Serà un autèntic privilegi tenir-los al JazzClub per tancar l’any.

Fotografia: Imma Casanellas

                                                        AMB EL SUPORT DE