Skip to main content

GUILLEM GARCIA TRIO

21 Gener 2023 |

Auditori VINSEUM

Guillem Garcia, piano i composicions
Giuseppe Campisi, contrabaix
Joan Moll, bateria

El pianista Guillem Garcia arriba al Vinseum amb el seu primer àlbum, de nom 'Resina’ -Microscopi 2022-, on hi aplega un recull de peces pròpies, escrites entre el 2017 i el 2021. El disc plasma un llenguatge que ha anat evolucionant amb constància sostinguda des dels seus inicis. Les peces, escrites i arranjades a foc lent, han vist la llum amb total sinceritat, associades als propis gustos i desitjos estètics, un exercici que dona com a resultat un enregistrament molt personal, difícil d'etiquetar.

Nascut a Barcelona el 1994, va començar els seus estudis musicals tocant l’acordió clàssic. Als 19 anys virà cap al jazz i ho feu adoptant el piano com a instrument principal. Va estudiar al Conservatori del Liceu de la mà de professors com Roger Mas, Albert Bover, Toni Vaquer, Sergi Vergés i Horacio Fumero, entre d’altres.

Tot i la seva joventut, de fa anys que forma part de l’escena jazzística de la ciutat, i ha participat sovint en el seu Festival Internacional integrant-se en diverses formacions com ara la Big Band del Conservatori del Liceu, la d’Asier Olabarrieta o la Big Ensemble de Toni Vaquer. En el decurs d’aquests anys, en Guillem Garcia ha fet de sideman en projectes d’altri, entre els quals l’obra Jazz Bodas de Fígaro, dirigida per Paco Mir, amb la que ha fet gira a nivell estatal, i que li ha permès actuar als Teatros del Canal de Madrid, al Teatre Victòria de Barcelona o al Teatro Cervantes de Málaga, entre d’altres.

Arran de la pandèmia s'enfoca més cap a projectes propis i engega un trio que dona llum a aquest disc que ara presentem, un recull de les seves composicions més recents, junt amb algunes de més antigues, de l’època de sideman.

 

 AMB EL SUPORT DE

                 MasiaTorreblanca                      CataniesVia