Skip to main content

JUAN DE DIEGO

GREBALARIAK

24 setembre 2022            20H30

AUDITORI VINSEUM

Juan De Diego, trompeta
Toni Saigi, piano
David Mengual, contrabaix
Ramon Prats, bateria

Ja és tradició de començar temporada amb un concert del Festival L’Hora del Jazz – Memorial “Tete Montoliu”. Enguany, aquest esdeveniment arriba a la 32a edició i serà la 16a que l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna organitza un concert a Vilafranca, amb la col.laboració del Jazz Club, en una de les sortides que el Festival fa fora de Barcelona. El concert servirà per presentar l'últim disc de Juan De Diego: Grebalariak.

Podem traduir Grebalariak per ‘Els vaguistes’. Juan De Diego no oblida les seves inquietuds socio-polítiques i aquest cop ha volgut celebrar el centenari de l’anomenada vaga de La Canadenca (1919), a la que devem, entre moltes altres coses, la jornada laboral de 8 hores. La mateixa cançó "Greba" està dedicada als qui van iniciar aquesta lluita i en alguns casos van perdre la vida.

Juan De Diego ha treballat com a líder en diversos projectes com ara Juan de Diego Trío, Juan de Diego Trakas i DE DIEGO BROTHERS. Ha col·laborat amb Freaky trío,  Armando Manzanero, ha treballat amb Olga Guillot o Ruper Ordorika, i ha acompanyat músics de la talla de Benny Golson, Nicholas Payton, Jesse Davis, Frank Wess, Perico Sambeat o Jeff Ballard. 

AMB EL SUPORT DE

FamiliaTorres editada

CataniesVia