Skip to main content

JUAN DE DIEGO

24 Setembre 2022 |

Auditori VINSEUM

Juan De Diego, trompeta
Toni Saigi, piano
David Mengual, contrabaix
Ramon Prats, bateria

Ja és tradició de començar temporada amb un concert del Festival L’Hora del Jazz – Memorial “Tete Montoliu”. Enguany, aquest esdeveniment arriba a la 32a edició i serà la 16a que l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna organitza un concert a Vilafranca, amb la col.laboració del Jazz Club, en una de les sortides que el Festival fa fora de Barcelona. El concert servirà per presentar l'últim disc de Juan De Diego: Grebalariak.

Podem traduir Grebalariak per ‘Els vaguistes’. Juan De Diego no oblida les seves inquietuds socio-polítiques i aquest cop ha volgut celebrar el centenari de l’anomenada vaga de La Canadenca (1919), a la que devem, entre moltes altres coses, la jornada laboral de 8 hores. La mateixa cançó "Greba" està dedicada als qui van iniciar aquesta lluita i en alguns casos van perdre la vida.

Juan De Diego ha treballat com a líder en diversos projectes com ara Juan de Diego Trío, Juan de Diego Trakas i DE DIEGO BROTHERS. Ha col·laborat amb Freaky trío,  Armando Manzanero, ha treballat amb Olga Guillot o Ruper Ordorika, i ha acompanyat músics de la talla de Benny Golson, Nicholas Payton, Jesse Davis, Frank Wess, Perico Sambeat o Jeff Ballard. 

AMB EL SUPORT DE

FamiliaTorres editada

CataniesVia