Skip to main content

XAVI TORRES TRIO

23 Abril 2022 |

Auditori VINSEUM

Xavi Torres, piano
Ton Felices, contrabaix
Andreu Pitarch, bateria


Xavi Torres és un dels pianistes amb més projecció del panorama jazzístic europeu. Fill de Tarragona, el 2018 fou finalista de la "Thelonius Monk Jazz Piano Competition". Actualment resideix a Amsterdam on ha estudiat, col·labora i es retroalimenta amb grans músics d'arreu del món, com Seamus Blake, Dick Oatts, Ben van Gelder, Alex Sipiagin o Carles Benavent

Després del seu últim disc a piano sol, Curiosity, que li va valer el Premi Enderrock al millor disc de jazz (2019), Xavi Torres recupera el format trio i, en trobar-se amb el primer confinament, va escriure una cançó cada dia durant un mes, unes composicions que anomena Quarantena Songs,. Ara en presenta una selecció molt personal, combinant estils i textures. Peces originals que caminen a ritme de chacarera, es fusionen amb harmonies mahlerianes, amb ritmes africans o amb els modes de Messiaen... música en majúscules, ara escrita, ara improvisada, però tota creada des de la més absoluta llibertat.

En Xavi Torres ens presenta un trio renovat, amb la participació del bateria Andreu Pitarch, un vell conegut del Club, i l'estrena del joveníssim contrabaixista vilafranquí Ton Felices, resident també a Amsterdam, on hi cursa els seus estudis musicals.

 

 

  TonFelicesOK   A ANDREU PITARCH DSC4503

 Fotografies:   Ton Felices (Philippe Maquet)   /   Andreu Pitarch (Imma Casanellas) 

 

 AMB EL SUPORT DE

Vallformosa   

 

 

CataniesVia