CINEMA: ASCENSEUR POUR L'ÉCHAFAUD (V.O.S.)

18 Mai 2022

20:00 h.

Sala Zazie

3,90€ (Socis JazzClub i CineClub, gratuït)

CINEMA: ASCENSEUR POUR L'ÉCHAFAUD (V.O.S.)

Dir: Louis Malle (1957)

Banda sonora de Miles Davis, enregistrada una matinada de desembre de 1957, en una sessió gairebé improvisada mentre els músics visualitzaven fragments del film. A banda de Davis a la trompeta, formaven el grup Barney Wilen al saxo, René Urtreger al piano, Pierre Michelot al contrabaix i Kenny Clarke a la bateria. Es tracta d’una experiència absolutament determinant per a la música futura del trompetista, perquè va significar una mena de descoberta associada a l’expressivitat de la sordina Harmon. Un recurs que Miles Davis va utilitzar abastament en els seus projectes, inclòs el monumental “Kind of Blue” de 1959.

Argument: Una parella d’amants (Jeanne Moreau i Maurice Ronet) planegen el crim perfecte per a liquidar el marit d’ella, que és el cap de l’empresa on treballa l'home. El dia del crim, l'assassí es deixa una soga penjada del sostre que podria aixecar sospites, i decideix tornar a l’edifici. Just en aquell moment, el vigilant de seguretat es disposa a tancar. Talla el llum i l'amant queda atrapat a l’ascensor, entre dos pisos. Mentrestant, i per acabar-ho d'adobar, al carrer, un parell de bergants roben el cotxe de l’assassí.

         TAST A CÀRREC DE                                                                                            AmLogoCineClubb el suport deJoanRubio                                                                                                                                                            

   

 

Gratuït socis JazzClub i CineClub