PRESENTACIÓ

El Jazz té un origen absolutament natural, primigeni i net. La música, com el vi, neix de mans d’uns artesans que, abans que la vida no ho transformi tot de manera invasiva, en treuen els primers i millors fruits.

Aquesta segona edició del NU vol destacar exactament això, que el vi amb la mínima intervenció i la música tal com surt dels artistes que la produeixen, poden anar juntes. Per això, acompanyem la música nua amb els millors vins nus. I tot, integrat dintre de ELS MILLORS FESTIVALS, on hi figuren els de Vic, La Garriga, Banyoles, Igualada i Portocolom, a l’Illa de Mallorca, a més del que us presentem avui aquí.

Aquest Cicle vol ser un espai polièdric, on s’hi puguin fusionar altres matèries. Perquè el Jazz mateix és una fusió de músiques. I per a compartir arts i experiències amb aquesta fusió, hem cercat la complicitat d’altres entitats de la Vila. Perquè ni el Jazz ni la Música no tenen cap vocació individual, ni molt menys individualista. La primera Entitat és la que considerem com si fos casa nostra, Vinseum – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. A hores d’ara, ja se’ns fa difícil pensar en una activitat que no sigui amb la presència d’aquesta institució tan important a Vilafranca i al Penedès, una Entitat que es manté activa i interessada per tot allò que mou el vi i la cultura en general. Una altra associació que, de fa anys, és germana nostra, és Òmnium Cultural de l’Alt Penedès. Aquesta Entitat, nuclear en la difusió i la defensa de la Cultura Catalana, no pot quedar fora d’un esdeveniment que vol destacar la difusió al territori, amb els artistes que hi fan vida, i amb la mirada posada en els Països Catalans, ara que tenim aquest vincle amb Els Millors Festivals. Per tancar les associacions del NU, comptem amb una de les entitats més actives de la Vila, el Cine Club Vilafranca, que ens acompanya també en el nostre camí cap a la difusió del Jazz, ajudant-nos i assessorant-nos en la sessió audiovisual que presentem gràcies a la seva col·laboració. No descobrirem ara el paper importantíssim que sempre ha tingut l’anomenat 7è art en la història del Jazz.

Ben aviat us farem conèixer els actes previstos per aquesta 2a. Edició del NU, tot desitjant-vos que els gaudiu amb tota la naturalitat que us sigui possible, i amb els cinc sentits ben desperts. Atreviu-vos-hi!!

 logoOmnium50llarg    LogoCineClub.png                                                                                                                                                  EMF Logo Tipo 01                                         penedescultura.jpg