Skip to main content
VÍCTOR COLOMER “DOLLARS TRILOGY”

25 Abril 2024

20:30 h.

EL FORAT DEL PANY

Entrada lliure

VÍCTOR COLOMER “DOLLARS TRILOGY”

Victor Colomer, trombó, composició i arranjaments
Pol Padrós, trompeta
Adrià Claramunt, bateria
Marc Cuevas, contrabaix

Escrita pel trombonista Víctor Colomer i basada en les melodies del compositor Ennio Morricone a l’anomenada Trilogia del Dòlar (“Per qualche dollaro in più”, “Per un pugno di dollari” i “Il buono, il brutto, il cattivo”), un dels punts culminants del cinema conegut com a Spaghetti Western, la proposta Dollars Trilogy ha estat construïda amb la modificació melòdica, estètica i formal de les cançons, tot adaptant-les al jazz contemporani sota la influència d’altres músiques com el choro, la samba, el hiphop, l’afro, el techno i el balkan.

L’empremta musical d’aquests films ha influenciat compositors de tots els gèneres, ha marcat diverses generacions i s’ha convertit en la referència del món del filmscoring i la música de western. Dividida en set parts i interpretada a quartet amb músics de primera fila del jazz català, l’obra és plena d’energia. Les melodies, expandides i comprimides, es desenvolupen sobre una base rítmica molt activa i criden a l'èpica, la llum, i també a la malenconia.

Nascut a L’Alcora (L’Alcalatén), Víctor Colomer, d’ençà del 2017 és director de la Big Band UJI a la Universitat Jaume I de Castelló, juntament amb David Pastor. En el decurs de la seva trajectòria ha tocat a grans festivals de jazz com els de Copenhague, San Javier, Getxo, València, Cadis, Màlaga i Castelló.

Actualment, la seva carrera artística es desenvolupa principalment a Barcelona, però sovint el trobareu a Castelló, València i Andalusia i a les escenes del jazz i d’improvisació lliure, alternant tot plegat amb la docència al Taller de Músics.

CELLER CONVIDAT      logo mas candí